Hyppää sisältöön

Lukupiiri

Tule mukaan Lukukipinä-etälukupiiriin!

Pidätkö lukemisesta ja haluaisit saada uusia kirjavinkkejä? Haluaisitko jakaa lukukokemuksiasi muidenkin kanssa? Toivoisitko löytäväsi lukemisesta innostuneita ystäviä? 

Lukukipinä -lukupiiri voisi olla juuri sinulle sopiva harrastus! Lukupiiriharrastuksessa pääset lukemaan erilaisia kirjoja ja keskustelemaan niistä, kuulemaan kirjavinkkejä, tuottamaan yhdessä muiden kanssa myös omia hahmoja, tarinareseptejä ja sanataidetta. Lukukipinä -lukupiirissä luetaan juuri sinun suosikkikirjojasi ja kuunnellaan sinun toiveitasi.

Mitä, missä, milloin?

Lukukipinä-etälukupiiri on IBBY Finland -lastenkirjallisuusyhdistyksen toteuttama harrastus alakouluikäisille lukutaitoisille lapsille. Lukupiiriä pilotoidaan syksyllä 2023. Lukupiiri on saanut rahoitusta Otavan Kirjasäätiöltä, minkä takia harrastus on osallistujille maksuton.

Lukukipinä-etälukupiiri kokoontuu kerran kahdessa viikossa Google Meet -alustalla.  Toimimme etäyhteydellä, jotta harrastus olisi saavutettavissa asuinpaikasta riippumatta. 

Lukupiirin vetäjinä toimivat kasvatustieteen maisteri, kirjastopedagogi Aino Koivula sekä kasvatustieteen kandidaatti, kasvatustieteen maisteriopiskelija Demi Aulos. Harrastuksessa hyödynnetään kirjastojen kirjatarjontaa. Lisäksi osallistujat saavat lukupiirivihkot postitse.

Lukupiiri järjestetään joka toinen keskiviikko klo 17.00–17.45.
Ajankohdat keväällä 2024: 24.1., 7.2., 6.3., 20.3. ja 3.4.

Ilmottautuminen Lukukipinä-etälukupiiriin

Ilmoittautuminen tapahtuu Google Formsilla 17.1.2024 mennessä:

https://forms.gle/2oxZbG3THjj498M86

Lisätiedot:

Demi Aulos, IBBY Finland ry:n puheenjohtaja demi.aulos@gmail.com
IBBY Finland on lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien järjestö, joka tekee töitä lukuilon, lukemisen ja laadukkaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolesta.

Lukupiiriä on tukenut Otavan kirjasäätiö.

Kuvitus: Aino Koivula

Liity jäseneksi