Hyppää sisältöön

Järjestö

IBBY Finland ry tekee vapaaehtoisvoimin töitä suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden aseman eteen sekä kotimaassa että ulkomailla.

Toiminnan tarkoitus

Yhdistyksen tunnuslause ”Matkalla lukemisen maailmaan” kytkee yhteen IBBY Finlandin arvot, tavoitteet sekä toimintaan liittyvän kansainvälisyysnäkökulman. Haaveenamme on, että jokaisella voisi olla yhtäläinen oikeus lukutaitoon, lukuiloon ja mielikuvituksen lentoon. Sitä maailmaa kohti teemme matkaa yhdessä!

IBBY Finlandin toimintaan kuuluvat lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevät julkaisut, näyttelyt, seminaarit sekä pohjoismainen ja kansainvälinen IBBY-yhteistyö.

Kuinka kaikki alkoi

IBBY Finland on perustettu vuonna 1957, ja se kuuluu Suomen jaostona kansainväliseen International Board on Books for Young People -järjestöön. Kansainvälinen IBBY työskentelee lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lukutaidon edistämisen eteen ympäri maailmaa. IBBY Finland tunnettiin vuoteen 2003 asti nimellä Suomen nuortenkirjaneuvosto – Finska Ungdomsboksrådet, jonka yhtenä perustajajäsenenä oli taiteilija-kirjailija Tove Jansson.

Lastenkirjallisuuden puolesta

IBBY Finlandin toimintaan kuuluvat lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevät julkaisut, näyttelyt, seminaarit sekä pohjoismainen IBBY-yhteistyö ja kansainvälinen yhteistyö. Yhdistys jakaa joka kolmas vuosi Anni Swan -mitalin sekä asettaa ehdokkaita kansainvälisiin palkintoihin ja näyttelyihin. Osiri Beach -hankkeen avulla tuemme kenialaistyttöjen koulunkäyntiä ja paikallisen kyläkirjaston toimintaa.

IBBY Finlandin toiminnan tarkoituksena on:

  • tuoda näkyvyyttä korkeatasoisille lasten- ja nuortenkirjoille sekä kirjankuvitustaiteelle
  • vahvistaa lukemiskulttuuria perheissä
  • tukea lastenkirjallisuuden parissa työskenteleviä
  • kannustaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimustyötä
  • esitellä ulkomailla suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden helmiä
  • edistää kansainvälistä ymmärtämystä kirjallisuuden välityksellä

Tutustu toimintaan:

IBBY Finlandin tunnuskuvana on kuvittaja Hannu Tainan suunnittelema ”Kirjakahlaaja”.

Liity jäseneksi