Hyppää sisältöön

Tiedote: Suomen ALMA-ehdokkaat

Salla Simukka ja Linda Bondestam ehdolla maailman suurimman lasten- ja nuortenkirjapalkinnon saajaksi

IBBY Finland, Suomen kirjastoseura ja Lastenkirjainstituutti ovat valinneet arvostetun Astrid Lindgrenin muistopalkinnon ehdokkaiksi kirjailija Salla Simukan ja kirjailija-kuvittaja Linda Bondestamin. Palkinnon arvo on viisi miljoonaa kruunua.

Kirjailija-kuvittaja Linda Bondestam ja kirjailija Salla Simukka ovat IBBY Finlandin, Suomen kirjastoseuran ja Lastenkirjainstituutin vuoden 2021 Suomen ehdokkaat Astrid Lindgrenin muistopalkinnon, eli ALMA-palkinnon, saajaksi. Vuonna 2002 perustetun palkinnon arvo on viisi miljoonaa kruunua ja se jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle. Palkintoperusteina ovat muun muassa teosten korkeatasoinen laatu ja tuotanto, joka on toteutettu Astrid Lindgrenin hengessä.

Salla Simukka (s. 1981) on maamme kansainvälisesti menestynein lasten- ja nuortenkirjailija, hänen teostensa käännösoikeuksia on myyty yli 52 maahan. Lisäksi yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö Zero Gravity Management on ostanut Simukan Lumikki-trilogian elokuva-oikeudet.

Linda Bondestam (s. 1977) on yksi Suomen palkituimmista ja kansainvälisestikin menestyneimmistä lastenkirjailijoistamme. Hän on voittanut muun muassa arvostetun Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon yhdessä Ulf Starkin kanssa teoksesta ”Djur som ingen sett utom vi”. Teos oli myös August-palkintoehdokkaana ja voitti Snöbollen-palkinnon Ruotsissa 2016.

Kaisa Laaksonen, toiminnanjohtaja, Lastenkirjainstituutti

Jaana Pesonen, IBBY Finlandin arvostelulautakunnan puheenjohtaja

Rauha Maarno, toiminnanjohtaja, Suomen kirjastoseura ry