Hyppää sisältöön

Rauha S. Virtanen Werstaalla – Rakastetun nuortenkirjailijan näyttely esillä Tampereella

Seljalta maailman ääriin -näyttely sukeltaa kotimaisen tyttökirjallisuuden klassikoiden maailmaan. Rauha S. Virtanen (1931–2019) on nuortenkirjallisuutemme luetuimpia kirjailijoita. Ensimmäinen Seljan tytöt ilmestyi jo 1955, mutta Virtanen jatkoi kirjoittamistaan läpi elämänsä. Virtasen älykkäät ja vahvat hahmot, lempeän romanttiset tunnelmat ja yhteiskuntaa kriittisestikin pohdiskelevat tekstit ovat hurmanneet lukijoita sukupolvesta toiseen. Teoksista voi löytää niin nuoruuden levottomuuden, tuskaisuuden että rakkauden kaipuun.

Tampereen Työväenmuseo Werstaalle maaliskuussa 2021 avautuva näyttely avaa Virtasen ajatusmaailmaa ja poliittista heräämistä haastattelujen ja arkistojen kautta. Esillä on lisäksi kokoelma kirjailijan paperinukkeja. Samalla selviää myös, mikä innoitti kirjailija Rauha S. Virtasen jatkamaan rakastettua Selja-sarjaansa kahdella osalla vuosikymmenien tauon jälkeen.

Näyttely on pieni nostalgiamatka 50-, 60- ja 70-lukujen nuorille. Näyttely sopii yhtä lailla teiniliittolaisille, kirjallisuusfaneille, maailmanparantajille että jokaiselle kerran barrikaadeille kiivenneelle.

Seljalta maailman ääriin -näyttely
Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8, Tampere
3.3.-2.5.2021
Vapaa pääsy

Järjestäjä: Ibby Finland ry.