Hyppää sisältöön

Mielen kielellä – lasten- ja nuortenkirjaseminaari

Lämpimästi tervetuloa maksuttomaan lasten- ja nuortenkirjaseminaariin kansainvälisenä lukutaidon päivänä 8.9.2023! Seminaari on nimeltään Mielen kielellä, ja se järjestetään Pasilan kirjaston auditoriossa perjantaina 8.9. klo 9.30-15.30. Seminaari striimataan myös Kirjastokaistalle.

Seminaaripäivän jälkeen tallenteet on katsottavisssa Kirjastokaistalta. Seminaarissa käsittelemme mielen hyvinvointia ja sen tukemista kirjallisuuden, lukemisen ja sanataiteen keinoin. Seminaari on suunnattu lasten- ja nuorten kirjallisuusalan ja kasvatusalan ammattilaisille, lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneille sekä lapsiperheiden vanhemmille.

Seminaarissa pidetään kolme puheenvuoroa sekä paneelikeskustelu.

Ohjelma

9.30-10.00 Ilmoittautuminen Pasilan kirjaston aulassa

10.00-10.15 IBBY Finlandin alkusanat

10.15-11.15 Puheenvuoro Toimintaterapeutti, nuortenkirjailija Nadja Sumanen: “Mitä sinulle soisin – fiktiivisen nuoren elämä, taakat ja tarpeet terapeutti-kirjailijan kuvaamana”

11.15-12.15 Puheenvuoro Kuvittaja, lastenkirjailija Katri Kirkkopelto: “Mollistavia mietteitä, kuvakirjoja suurella tunteella. Kuvakirjailijan puheenvuoro.”

12.15-13.15 Omakustanteinen lounas

13.15-14.15 Puheenvuoro Lastenpsykiatri, tietokirjailija Raisa Cacciatore: “Lukeminen mielenterveyden kannattelijana fyysisestä ja psyykkisestä näkökulmasta”

14.15-15.30 Paneelikeskustelu Kuvittaja, lastenkirjailija Mira Mallius, psykologi, lastenkirjailija Julia Pöyhönen ja sanataiteen opettaja, lastenkirjailija Maami Snellman keskustelevat sanataiteesta, mielen hyvinvoinnista, mielenterveydestä ja tunnetaidoista lasten- ja nuortenkirjoissa. Paneelikeskustelun vetäjänä IBBY Finlandin puheenjohtaja Demi Aulos.

Ilmottautuminen

Ilmoittaudu osallistujaksi paikan päälle: https://forms.gle/ZLTbYf1Fb7r4gHzX8

Striimiin osallistujien ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, mutta lomakkeella voi lähettää myös kysymyksiä puhujille.

Seminaarin järjestää IBBY Finland ry. IBBY Finland on lasten- ja nuortenkirjallisuuden ystävien järjestö, joka tekee vapaaehtoisvoimin töitä lukuilon, lukemisen ja laadukkaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolesta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Liity jäseneksi ja astu lasten- ja nuortenkirjallisuuden maailmaan!

https://ibbyfinland.fi/

Yhteistyössä Kirjastokaista ja Pasilan kirjasto.

Lisätiedot:
Demi Aulos
IBBY Finland ry:n puheenjohtaja
demi.aulos(a)gmail.com

Kuvitus: Emmi Jormalainen