Hyppää sisältöön

Lastenkirjallisuuden Virikkeitä-lehti hakee päätoimittajaa!

Lasten- ja nuortenkirjallisuudelle omistettu Virikkeitä-lehti etsii uutta päätoimittajaa. Työ on vapaaehtoistyötä, jonka tavoitteena on tehdä lastenkirjallisuutta, lukuiloa ja lukutaidon merkitystä tunnetuksi niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Vapaaehtoisvoimin pyörivä IBBY Finland etsii uutta päätoimittajaa Virikkeitä-lehdelleen. Neljä kertaa vuodessa valmistuva lehti käsittelee lasten- ja nuortenkirjallisuutta monipuolisesti kiinnostavien teemojen kautta.

Toimituskunnan jäsenet koostuvat alan ammattilaisista ja innokkaista harrastajista, kuten lastenkirjailijoista, tutkijoista, kuvittajista ja toimittajista, joten se tarjoaa samalla kiinnostavan kurkistuksen lasten- ja nuortenkirjallisuuden maailmaan.

Vapaaehtoistyö sopii itsenäiselle ja omaehtoiselle tekijälle, joka osaa mitoittaa työmäärän itselleen sopivaksi samalla huolehtien aikatauluista. Vapaaehtoisvoimin tehtävää lehteä ei tehdä ryppyotsaisesti tai liian perfektionistisin ottein, mutta silti yhteisiä päämääriä ja laatua arvostaen.

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu muun muassa lehden julkaisuaikataulujen ja teemojen suunnittelu yhdessä IBBYn hallituksen kanssa, sekä juttujen ideointi ja yhteydenpito numeroittain vaihtuvan toimituskunnan kanssa. Myös oikoluvun ja kuvien hankkimisen toivoisimme olevan pääosin päätoimittajan vastuulla.

Virikkeitä-lehti ilmestyy kerran vuodessa painettuna lehtenä ja kolme kertaa vuodessa digilehtenä. Voit tutustua tuoreimpaan numeroon täällä.

Toivomme sinulta hyvää organisointikykyä, taitoa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta, hyvää suomen kielen taitoa (kirjoittaminen/ oikoluku), Wordrpess-osaamista ja mahdollisesti yhdistystoiminnan ja vapaaehtoistyön tuntemusta.

Emme kuitenkaan suhtaudu liian ryppyotsaisesti toivomuksiimme, joten haethan mukaan, jos koet intohimoa lasten- ja nuortenkirjallisuuden maailmaan!

Lähetä hakemuksesi 6.4.2022 mennessä hallituksen puheenjohtaja Noora Miettiselle osoitteeseen noora.irene@gmail.com.

IBBY Finland on osa kansainvälistä lastenkirjallisuuden järjestöä, joka järjestää tapahtumia, jakaa palkintoja ja levittää lukutaidon ja lastenkirjallisuuden ilosanomaa.