Hyppää sisältöön

IBBYn nuorten kirjoituskilpailun voittotekstit löytyivät Helsingistä, Porvoosta ja Joensuusta

IBBYn Ystävyys-aiheinen kirjoituskilpailu 13–19-vuotiaille nuorille herätti paljon kiinnostusta. Kolmen voittajan lisäksi raati myönsi kolme kunniamainintaa. 

IBBYn nuorille suunnatun kirjoituskilpailun tekstit on nyt luettu ja arvioitu. Voittajatekstiksi valikoitui helsinkiläisen Melina Salmen ”Hiertävät näkinkengät”, jota raati kiittelee kypsäksi ja hyvin samaistuttavaksi, tämän päivän nuoruudesta kertovaksi ystävyyden kokemukseksi. 

– Pienellä, rajatulla alueella tapahtuu paljon pinnan alla, perustelee raadin jäsen, lastenkirjailija, kuvataiteilija ja opettaja Pipsa Pentti. 

Toiseksi sijoittunut Emilia Pateyn ”Liftari” puolestaan oli käsittämättömän korkeatasoinen ja uskottava eläytyminen vanhemman ihmisen elämään. 

– Koskettavaa, miten nuori kirjoittaja on sijoittanut tarinansa päähenkilöksi 76-vuotiaan yksinäisen suomalaisen miehen sekä kaukaa rajojen takaa tulleen vieraan, raati kiittää.  

Kolmanneksi sijoittuneen joensuulaisen Lotta Luojolan tekstiä kiitetään niin ikään persoonallisesta näkökulmasta ja hienoista kielikuvista. 

– Taso oli ilahduttavan korkea ja teki raadin työn haastavaksi, mutta sitäkin antoisammaksi, toteaa kirjoituskilpailun raatilainen lastenkirjailija Hannele Lampela. 

Pentin ja Lampelan lisäksi raadissa oli pitkän linjan kirjallisuusvaikuttaja, IBBY Finlandin varapuheenjohtaja ja kirjastonhoitaja Marketta Könönen. 

1. palkinto 250 euroa : 
”Hiertävät näkinkengät”
Melina Salmi, 19, Helsinki

2. palkinto 150 euroa: 
”Liftari”
Emilia Patey, 15, Porvoo

3. palkinto 100 euroa:
”Variksen hautajaiset”
Lotta Luojola, 17, Joensuu

Kunniamaininnat: 
”Tuuletin”, Nelli Nisula, 18, Ylivieska
”Pisarani”, Ella Rajapolvi, 16 vuotta, Rajamäki
”Ystäväni Metsä ja kertomukseni katastrofista”, Reetta Turunen, 16, Nurmijärvi

Onnea kaikille voittajille!
Lue lisätietoa kirjoituskilpailusta.