Hyppää sisältöön

IBBY Finlandin ja Animalian kirjoituskilpailu

Eläimenä ihmisen maailmassa

Ihminen vaikuttaa toiminnallaan kaikkiin muihin eläinlajeihin. Eläimiä käytetään monella tapaa: eläinkokeissa, ruoantuotannossa ja viihteessä mutta myös ystävänä, avustajana ja terapeuttina. Lisäksi ihminen vaikuttaa eläimiin epäsuoremmin tuhoamalla ja muuttamalla elinympäristöjä ja häiritsemällä ekologista tasapainoa.

Kirjoituskilpailu ”Eläimenä ihmisen maailmassa” kehottaa pohtimaan, millainen maailma on eläimen näkökulmasta koettuna. Tarvitsevatko eläimet ihmistä? Voivatko eläimet vaikuttaa omaan elämäänsä tai jopa uhmata ihmisen toimia? Voivatko eläimet hyötyä ihmisistä? Millaisia suhteita voi muodostua ihmisten ja eläinten välille?

Työt tuli jättää 18.10.2019 mennessä.

Kilpailuun tarkoitetut tekstit on kirjoitettava tietokoneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 4 liuskaa. Postitse lähetettyihin teksteihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi, ikä puhelinnumero ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kilpailuun osallistuu sähköpostilla, tekijän oikea nimi, ikä, puhelinnumero ja osoite tulee ilmoittaa erillisessä liitetiedostossa. Sähköposti olisi hyvä lähettää osoitteesta, josta ei käy ilmi osallistujan nimi, eli esimerkiksi koulun tai huoltajan sähköpostiosoitteesta.

Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa. Kilpailussa jaetaan 250, 150 ja 100 euron rahapalkinnot ja kirjapalkintoja. Palkittuja töitä julkaistaan IBBY Finland ry:n ja Animalian tiedotuskanavissa sekä IBBY Finlandin verkkoantologiassa.

Kuva: Jo-Anne McArthur, We Animals

Yhteistyössä:
IBBY Finland ja Animalia