Hyppää sisältöön

Helsingin kaupunginkirjaston saamenkielisestä kokoelmasta

Helsingin kaupunginkirjaston saamenkielinen kokoelma koostuu noin 400 niteestä ja kokoelma on hajautettu muutamaan Helsingin kaupunginkirjaston eri toimipisteeseen. Kokoelmassa on teoksia inarin-, koltan- ja pohjoissaameksi. Kokoelma sisältää kauno- ja tietokirjallisuutta niin aikuisille kuin lapsillekin.

Helsingin kaupunginkirjastossa kokoelman hankinta ja hoito on keskitetty Kirjastoverkon yhteisiin palveluihin, jossa eri informaatikot vastaavat erilaisista aineistoista ja kielistä. Hankimme saamenkieliset kirjat pääsääntöisesti sopimustoimittajaltamme, joka tuottaa Helsingin kaupunginkirjastolle viikoittaisia valintalistoja, joista valitsemme kirjastoon hankittavat teokset ja kappalemäärät.

Lasten- ja nuorten valintaryhmä vastaa suomen- ja saamenkielisen painetun lasten- ja nuortenkirjallisuuden valinnoista, pois lukien sarjakuvat. Valintamääristä käydään ennakkoon keskustelua ja valintakokouksissa lopullinen kappalemäärä päätetään. Yleisesti ottaen hankimme kokoelmaan muutaman kappaleen verran lähes kaikkea valintalistoilla meille tarjottua saamenkielistä aineistoa valintaperiaatteidemme mukaisesti.

Saamenkielistä kirjallisuutta voi hakea Helmet-verkkokirjastosta.

Teksti: Päivi Ranta