Hyppää sisältöön

Astrid Lindgren Memorial Award -palkinto jaetaan 7.3. – Suomesta ehdolla ovat kirjailija Salla Simukka ja kirjailija-kuvittaja Linda Bondestam

Kirjailija-kuvittaja Linda Bondestam ja kirjailija Salla Simukka ovat IBBY Finlandin vuoden 2023 Suomen ehdokkaat Astrid Lindgrenin muistopalkinnon saajiksi. Vuonna 2002 perustettu palkinto on arvoltaan maailman suurin lastenkirjallisuudelle myönnettävä tunnustus, viisi miljoonaa Ruotsin kruunua, ja se jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle. Palkintoperusteena ovat muun muassa teosten taiteellisesti korkeatasoinen, Astrid Lindgrenin hengessä toteutettu tuotanto.

Linda Bondestam (s. 1977) on yksi Suomen palkituimmista ja kansainvälisestikin menestyneimmistä lastenkirjailijoistamme. Hän on voittanut muun muassa arvostetun Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon yhdessä Ulf Starkin kanssa teoksesta ”Djur som ingen sett utom vi”. Teos oli myös August-palkintoehdokkaana ja voitti Snöbollen-palkinnon Ruotsissa 2016.

Salla Simukka (s. 1981) on maamme yksi kansainvälisesti menestyneimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita, hänen teostensa käännösoikeuksia on myyty yli 52 maahan. Simukka on saanut mm. Topelius- ja Laivakello-palkinnot. Lisäksi Simukan Lumikki-trilogian elokuvaoikeudet on myyty Yhdysvaltoihin.

Tutustu IBBY Finlandin ja kansainvälisen IBBYn palkintoihin.

Uutinen vuoden 2023 palkitusta julkistetaan 7.3 klo 14:00. Uutisointia voi seurata Astrid Lindgren Memorial Award -sivustolta.