Hyppää sisältöön

Anneli Kannolle Anni Swan -mitali

Tänä vuonna IBBY Finland jakoi 20. akateemikko Wäinö Aaltosen suunnitteleman hopeisen mitalin Anneli Kannolle. Mitali myönnettiin hänelle kuvakirjasarjasta Viisi villiä Virtasta. Mitali jaettiin 30.5.2018 klo 13 Tampereella, Lastenkirjainstituutissa.

Anni Swan -mitali on maamme vanhimpia lasten- ja nuortenkirjapalkintoja. Palkinnon myöntää IBBY Finland (vuoteen 2003 asti Suomen nuortenkirjaneuvosto – Finska Ungdomsboksrådet). Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi erittäin korkeatasoiselle kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjalle.

anneli_kanto_1

Virtasen lapset ja pentu (Karisto 2015), Perttu Virtanen ja varkaus (Karisto 2016) ja Vilma Virtanen virpomassa (Karisto 2017) käsittelevät monia perheitä askarruttavia asioita. Miten toimia kun lapset haluavat lemmikin tai lapsi varastaa kaupasta?

Anneli Kanto kirjoittaa koukuttavasti. Tarinat kestävät useita lukukertoja ja soveltuvat yhteisiin ja itsenäisiin lukuhetkiin. Teksti on sujuvaa ja selkeää. Kirjailijan tapa käsitellä ongelmia ja niiden ratkaisua on raikas, tuore ja eettinen. Lapset ratkaisevat ongelmat yhdessä. Sisaruus herättää kateutta, närää ja kiukkua mutta tosi tilanteessa yhteishenki on vahva.

Noora Katto on kuvittanut kirjasarjan ilmeikkäästi, tunteikkaasti ja värikkäästi.

Viisi villiä Virtasta -sarja on nuoren kuvittajan ja taitavan kirjoittajan notkeaa yhteistyötä.