Hyppää sisältöön

Näyttely SILENT BOOKS – Sanattomat kuvakirjat puhuvat maailman kieliä

SilentBooks-kuva

Sanattomassa kuvakirjassa ei ole tekstiä, mutta se on täynnä tarinan voimaa ja sitä voidaan lukea kaikilla kielentasoilla. Tervetuloa ainutlaatuiseen näyttelyyn!

Vuonna 2012 Italian IBBY:n jaosto aloitti projektin nimeltä ”Silent Books, from the World to Lampedusa and Back”, reaktiona Afrikasta ja Lähi-idästä tulevaan pakolaistulvaan. Projektin aikana IBBY:n eri maiden jaostot auttoivat keräämään sanattomia kuvakirjoja eri maista ja rakentamaan niistä näyttelyn, johon kuului yli sata kirjaa kahdestakymmenestä eri maasta. Osa kokoelmasta on Lampedusan kirjastossa, osa kuuluu eri maissa kiertävään Silent Books -näyttelyyn, joka on nyt tullut Suomeen. Näyttelyn avajaiset ovat Pasilan kirjastossa tiistaina 6. maaliskuuta. Sen jälkeen kirjat jatkavat matkaa Annantalon taidekeskukseen, Rikhardinkadun kirjastoon ja Töölön kirjastoon. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan eri puolilta maailmaa tulevien sanattomien kuvakirjojen näyttelystä. Kirjojen joita voi lukea ja ymmärtää, millä vain kielellä!

Näyttelyn avajaiset

Pasilan kirjasto 6.3.2018 klo 17

Ohjelma

Kuvittajat ry:n puheenjohtaja Sari Airola haastattelee sanattomien kuvakirjojen tekijöitä Emmi Jormalaista ja Sanna Pelliccionia.

Työpaja lapsille: Tee oma sanaton kuvakirjasi!

IBBY Finland ry järjestää avajaiset yhteistyössä Kuvittajat ry:n kanssa.

5.-23.3.2018 Pasilan kirjasto

27.3.2018 Annantalon taidekeskus

Näyttely esillä

3.-13.4.2018 Rikhardinkadun kirjasto

16.-27.4.2018 Töölön kirjasto