[muisto] Yhdistyksen perustaminen vuonna 1957

Tässä se on: täytetty kaavake aatteellisen yhdistyksen yhdistysrekisteriin ilmoittamista varten!

Kaarin, tutusti Kaija Salonen, on jättänyt ilmoituksen oikeusministeriöön 25. päivänä kesäkuuta 1957. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Toini Havu (Ollikainen) on allekirjoittanut yhdistysrekisteriin hyväksyttäväksi lähetetyn ilmoituksen.

Yhdistyksen tarkoitus on muotoiltu komeasti: Tarkoituksena on kohottaa maassamme julkaistavan lasten- ja nuortenkirjallisuuden tasoa, ohjata nuorten mielenkiintoa taiteellisesti ja kasvatuksellisesti täysipainoiseen kirjallisuuteen ja esitellä ulkomailla parasta suomalaista lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Oikeusministeriön päätös on päivätty elokuun 8. päivänä 1957. Hallituksen kokoonpano on tarkoin harkittu ja arvovaltainen. Varapuheenjohtaja, kouluneuvos Niilo Visapää toimi myöhemmin vuosina 1970–74 IBBY:n presidenttinä. Inka (Inkeri) Makkonen WSOY:stä kertoi joskus yhdistyksen alkutaipaleesta, että jopa Astrid Lindgren kustantajansa kanssa kävi rohkaisemassa yhdistyksen perustamiseen.

Omien Suomen Nuortenkirjaneuvosto ja IBBY Finland-vuosien ajalta en muista, että olisimme milloinkaan valinneet varajäseniä kenellekään muulle kuin tilintarkastajalle!

Maija Karjalainen

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy  järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s