[muisto] Tukea kouluikäisten kirjanvalintaan v. 2003

vuoden-wersot-kansiVuoden Wersot 2002 – Suomalaiset lasten- ja nuortenkirjat (BTJ Kirjastopalvelu 2003) liittyi paitsi Suomen nuortenkirjaneuvoston (nyk. IBBY Finlandin) toimintatavoitteisiin myös  opetushallituksen Luku-Suomi-kärkihankkeen 2001–2004 tavoitteisiin. Hanke pyrki parantamaan koululaisten luku- ja kirjoitustaitoa ja lisäämään kirjallisuuden tuntemusta.  Tavoitteeseen pääseminen nähtiin koko koulun, kaikkien oppiaineiden ja kaikkien opettajien yhteiseksi tehtäväksi.

Vuoden Wersot 2002 esitteli mahdollisimman kattavasti vuonna 2002 Suomessa julkaistun lasten- ja nuortenkirjallisuuden pienkustantajien julkaisut mukaan lukien. Suomeksi ja ruotsiksi ilmestyneen lasten ja nuorten kaunokirjallisuuden lisäksi mukaan poimittiin myös kouluikäisille soveltuvia sarjakuvia ja tietokirjoja. Kirjaesittelyiden pohjana käytettiin Suomen kustannusyhdistyksen Vuoden kirjat 2002 -kirjaluetteloa ja BTJ Kirjastopalvelun aineistokantaa. Julkaisun viidessä teema-artikkelissa lähestyttiin lasten ja nuorten lukemista eri näkökulmista.

 

Julkaisun toimituskuntaan kuuluivat Marketta Härkönen (nyk. Könönen), Maija Karjalainen, Kaarina Kolu ja Maija Korhonen. BTJ Kirjastopalvelun edustajina mukana olivat kustannuspäällikkö Liisa Korhonen ja kustannustoimittaja Tarja Kettunen. Opetushallituksen yhdyshenkilöt hankkeessa olivat opetusneuvokset Pirjo Sinko ja Ritva Falck. Julkaisun tuottamista tukivat taloudellisesti Kirjasäätiö ja Opetushallitus. Julkaisu levisi kaikkiin maamme kouluihin.

Julkaisun toivottiin hyödyttävän niin ikään Luku-Suomi-hankkeeseen liittynyttä Hyvä koulukirjasto -koulukirjastojen kehitystyötä.

Kaarina Kolu

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s