[muisto] Suomalainen satu 1 & 2 v. 2010

Vuonna 2010 julkaistiin teospari Suomalainen satu 1. Kehittäjiä ja kehityslinjoja ja Suomalainen satu 2. Perinteitä ja moni-ilmeisyyttä. Teoksen julkaisi BTJ Kustannus, sen toimitti Kaarina Kolu ja taittoi Tarja Kettunen. Teokset omistettiin IBBY Finlandin Osiri Beach Library -hankkeelle, jonka avulla tuettiin kenialaistyttöjen koulunkäyntiä.

Teosten suunnitteluvastuu oli IBBY Finlandin hallituksen työryhmällä, johon kuuluivat Kaarina Kolu, Maija Karjalainen, Maija Korhonen, Marketta Könönen, Marja Suojala ja Teresia Volotinen.

Valtaosa teosten kuvitusaineistosta oli peräisin M&M Korhosen satukirjakokoelmasta. Teoksen kirjoittajille järjestetyssä suunnittelupalaverissa 15.4.2004 oli mukana yhdeksän IBBY:läistä. Lisäksi artikkeleita ja teosesittelyjä pyydettiin ulkopuolisilta asiantuntojoilta siten, että toteutuneessa teosparissa oli mukana 14  lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa työskentelevää kirjoittajaa.

Kaarina Kolu & Maija Korhonen

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s