[muisto] Luonkielisen aapisen, ABC mar Dholuon, valmistuminen v. 2013

IBBY Finland tekee kehitysyhteistyötä Keniassa Victoriajärven rannalla sijaitsevassa Osiri Beachin kalastajakylässä. Yhteistyön tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tasa-arvoa Osiri Beachin alueella kohentamalla asukkaiden lukutaitoa.

Paikallinen yhteistyökumppani on OSBECARF (Orisi Beach Education and Career Forum). IBBY Finland tukee kylän kirjastoa ja lastentarhaa, ylläpitää kummitoimintaa tyttöjen koulunkäynnin tukemiseksi ja avustaa luonkielisen oppimateriaalin tuottamisessa. Luo on alueen asukkaiden äidinkieli.

Aapinen syntyi kenialaisen kirjailijan Adrian Onyandon, Maija Karjalaisen ja Maija Korhosen yhteisen ideoinnin tuloksena. Adrianin esikuvana oli Mikael Agricolan abc-kirja ja suomenkielen asema ruotsinkielisessä valtakunnassa. Adrian keräsi Victoriajärven rantojen leirinuotioilta perinteisiä tarinoita aapisen materiaaliksi. Hän vastasi luonkielisestä tekstistä ja Osiri Beachin lapset kuvittivat aapisen. Kuvituksen editoinnista ja aapisen taitosta vastasi Kaisa Torkki. Aapiset painettiin espoolaisen Juvanpuiston koulun taksvärkissä keräämilllä varoilla. Luonkielinen aapinen valmistui syksyllä 2013.

Kaisa Torkki

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s