[muisto] Kuvitustyöpaja Osiri Beachissa vuodenvaihteessa 2010-11

IBBY Finland tekee kehitysyhteistyötä Keniassa Victoriajärven rannalla sijaitsevassa Osiri Beachin kalastajakylässä. Yhteistyön tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja tasa-arvoa Osiri Beachin alueella kohentamalla asukkaiden lukutaitoa.

Vuodenvaihteessa 2010–2011 olimme Osiri Beachissa pitämässä kulttuurienvälisiä työpajoja. Kuvitustyöpajassa tehtiin kuvia lähiympäristöstä ja kansantarinoista luonkielisen aapisen kuvitusmateriaaliksi.

Työpajaan osallistui parikymmentä 5-20 vuotiasta lasta ja nuorta. He olivat taitavia käsistään ja jaksoivat keskittyä kuvien luomiseen koko päiväksi. Aikatauluja ei oikeastaan ollut.

Lapset odottelivat kirjastokatoksen alla aamuisin ja lakaisivat betonilattian puhtaaksi. Työskentelyä he jatkoivat siihen asti, että ehtivät kotiin ennen kuin pimeä laskeutui. Joskus aloitimme niin, että Adrian kertoi lapsille luonkielellä tarinan ja sen jälkeen kuvitimme sen. Oheisesta videosta voi nähdä yhden kerrontahetken.

Kaisa Torkki, kuvat Usva Torkki

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille?

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s