[muisto] Kirjastopysäkin avajaiset Cartagenassa v. 2000

Vuonna 2000 pidettiin IBBYn  27. kongressi Cartagenassa Kolumbiassa. Kolumbian IBBY-osaston Fundalecturan loistava puheenjohtaja Silvia Castrillón on ollut aktiivisesti edistämässä lukemisen ja kirjallisuuden asiaa kirjoittamalla ja luennoimalla näihin päiviin asti.

puiston-kirjastopysa%cc%88kki
Puiston kirjastopysäkki. Kuva: Maija Korhonen

Kongressin ohjelmassa oli iloinen ja lämminhenkinen tilaisuus, jossa avattiin matalan kynnyksen kirjastopiste puistoon. Näitä Fundalecturan perustamia PPP-kirjastopysäkkejä ”Paradero Paralibros ParaParques” on Kolumbian eri kaupungeissa jo yli sata, Bogotassa yli 50.

Kirjastopysäkillä voi helposti rekisteröityä kirjaston käyttäjäksi ja lainata lukemista. Kirjastopysäkin hyllyillä on 350 kirjaa kaikenikäisille. Pysäkeillä järjestetään erilaisia lukutapahtumia.

Kolumbian IBBY-osaston Fundalectura järjesti Silvia Castrillónin johdolla upean kongressin, jonka teemana oli ”The New World for a New World. Children’s Books for the New Millennium”. IBBYn kotisivulta löytyy kongressikatsaus ja luettavissa on myös 365-sivuinen kongressijulkaisu.

Maija Korhonen

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s