[muisto] IBBY:n kunnialistan kirjat näyttelyssä Kallion kirjastossa v. 1999

Kansalliset IBBY-osastot esittävät joka toinen vuosi maansa parhaita lasten- ja nuortenkirjoja IBBY:n kunnialistalle (IBBY Honour List). Listalle nimetään kirjailija tai kirjailijoita, jotka kirjoittavat kyseisen maan eri kielillä, kuvittaja ja kääntäjä. Kun vuonna 1956 kunnialistalla oli 15 kirjaa 12 maasta, vuoden 1998 lista oli jo huikea: 119 kirjaa 30 eri kielellä.

Syksyllä 1999 saimme Suomeen ja Kallion kirjastoon Helsinkiin esille koko tuon vuoden 1998 komean kattauksen ja ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä lasten- ja nuortenkirjoja eri puolilta maailmaa.

Suomesta listalla oli tuona vuonna Asko Martinheimon Isojalkainen poika ja ruotsiksi ilmestynyt Lisbet Landefortin ja Seppo Nurmimaan teos Hurra, vi är på operan, (suomeksi Oopperaa, oopperaa!).

Oopperaohjaaja Lisbet Landefortin teksti ja lavastaja Seppo Nurmimaan upeasti kuvittama kirja on löytöretki lavasteiden taakse. Se tutustuttaa oopperan ammattilaisiin ja esittelee 11 oopperaa, kaksi balettia ja yhden operetin. Mainiosta kirjasta otettiin uusintapainos vuonna 2011. Markus Majaluoma oli kuvittajana listalla kirjallaan Olavi ja Aapo ja kääntäjiä edusti Marja Kyrö käännöksellään Veden tuolla puolen Mats Wahlin kirjasta Vinterviken.

Näyttelyn avajaisissa oli mukana IBBY:n toiminnanjohtaja Leena Maissen sekä oopperaohjaaja Lisbet Landefort.

Leena Maissen ja Mika Launis
Kuvittaja Mika Launis ja Leena Maissen keskustelevat. Kuva: Maija Korhonen.
Kunnialista_avajaisyleisöä
Kuvassa etualalla oopperaohjaaja Lisbet Landefort ja takana vas. Heidi Kiiskinen, Marita Lindquist, Vuokko Blinnikka ja Arja Kanerva. Kuva: Maija Korhonen.
Yleisö tutustuu kirjoihin
Kirjoihin tutustumassa Ismo Loivamaa (oik.), Hannele Huovi ja Eeva Jäppinen. Kuva: Maija Korhonen.

Maija Korhonen

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s