[muisto] Bratislavan biennaali

Bratislavan kuvitusbiennaali (Biennial of Illustrations Bratislava, BIB), perustettiin vuonna 1967. Se on UNESCO:n tukema tapahtuma, joka toimii myös tiiviissä yhteistyössä IBBY:n (International Board on Books for Young People) ja sen kansallisten osastojen kanssa.

Yhteistyö Bratislavan biennaalin kanssa on ollut alusta asti tärkeä osa myös IBBY Finlandin toimintaa. IBBY Finlandin arvostelulautakunta valitsee suomalaiset kuvittajat biennaalin kuvitusnäyttelyyn, joskus myös yhteistyössä Kuvittajat ry:n kanssa. Suomalaisia kuvittajia on näyttelyssä ollut mukana vaihteleva määrä. Pääpalkinnon eli Grand Prix’n on saanut Hannu Taina kuvituksestaan Raija Siekkisen kirjaan Herra kuningas vuonna 1987. Pienempiä palkintoja on saatu myös muutamia vuosien varrella, Kaarina Kaila vuosina 1979 ja 1983 sekä Maija Karma vuonna 1981.

bib-jury-2013
BIB jury 2013: Svjetlan Junakovic, Arja Kanerva, Mingzhou Zhang kokoushuoneessa. Kuva: BIB
dsc_0765-5
Kuvassa BIB jury 2013: edessä vasemmalta Mingzhou Zhang, Arja Kanerva, Yukiko Hiromatsu ja Murti Bunanta. Kuva: BIB

Vuonna 2007 IBBY Finland järjesti erillisen suomalaisten kuvittajien näyttelyn Finnish Feelings Bratislavan biennaalin oheen Galleria  FF:n tiloihin. Tukea ja apua saatiin myös Suomen Slovakian suurlähetystöstä. Monet biennaalin kävijät vierailivat myös suomalaisten kuvittajien näyttelyssä.

Kansainvälisen BIB juryn jäsenenä on myös ollut suomalaisia, vuosina 1977 ja 1979 Aili Palmén, vuosina 1977 ja 1999  Elisse Heinimaa sekä vuosina 2009 ja 2013 Arja Kanerva.

Arja Kanerva

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s