[muisto] Anni Swan -palkinto v. 2015: Vilja-Tuulia Huotarinen

”Maailmaan tutustutaan yksi ihminen kerrallaan”

(Vilja-Tuulia Huotarinen 2014: Kimmel, sivu 7)

Vilja-Tuulia Huotarinen. Kuva: Karisto
Vilja-Tuulia Huotarinen. Kuva: Karisto
Kuva: Myry Voipio
Kuva: Myry Voipio

Vuonna 2015 Anni Swan -mitali myönnettiin Vilja-Tuulia Huotariselle teoksesta Kimmel (Karisto 2014). Palkinto jaettiin tällä kertaa Naantalissa 20.5.2015 Lastenkirjahyrrä-festivaalin avajaisissa. Teos kertoo nykytyttöjen elämästä ja heidän kohtaamistaan ongelmista taidokkaasti ja hienovaraisesti. Kimmel sopii luettavaksi jokaiselle, joka on aikanaan rakastunut esimerkiksi F. H. Burnettin Salaiseen puutarhaan tai L. M. Montgomeryn Anna-sarjaan. Lue palkintoperusteet.

IBBY Finland jakaa joka kolmas vuosi Anni Swan -mitalin kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Mitali annetaan teokselle, joka on taiteellisesti korkeatasoinen ja aiheenkäsittelyltään sekä ilmaisultaan omintakeinen. Voittajaksi on mahdollista nimetä yksittäisen teoksen sijaan myös kirjapari, kirjatrilogia tai kahden kirjoittajan yhteisteos. Mitalin on suunnitellut akateemikko Wäinö Aaltonen ja se jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1961.

Myry Voipio

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy  järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille?

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s