[muisto] Annantalon kirjativoli 17.-20.5.2009

Annantalon kirjativoli 17.–20.5.2009 oli huikea keväinen tapahtuma tarinatelttoineen, työpajoineen, kirjabingoineen ja erilaisine näyttelyineen. Kirjastot, kustantajat, kirjailija- ja kuvittajajärjestöt olivat mukana vajaan viikon mittaisen tapahtuman järjestelyissä. Tavoitteena oli täyttää läksykirjoista tyhjäksi jääneet reput kesälukemisella: lähdetään lomalle – lukemaan!

img_20170116_0005
Annantalon kirjativolin julisteen kuvitus: Linda Bondestam

Ohjelmaa oli päivittäin tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi – lapsille ja nuorille, perheille, kasvattajille ja ammattilaisille.

Ennen IBBY Finlandin järjestämää seminaaria ”Kohtaamisia kirjan kanssa” kirjailija Marja-Leena Tiainen palkittiin tuotannostaan hopeisella Anni Swan -mitalilla. Teresia Volotinen nosti palkintopuheessaan esiin monikulttuurisuuden voimana, joka leimasi vahvasti seminaaripäivää.

Kenialainen pedagogi Beatrice Ogwe osallistui seminaariin ja Reading Partyihin. Toisaalla Annantalossa samana päivänä Helen Dunmore, palkittu englantilainen runoilija sekä lasten- ja nuortenkirjailija, tapasi suomentajansa sekä nuoria lukijoitaan keskustelutilaisuudessa.

Jännitettävää riitti: miten lasten oma kirjastoauto Snadi saadaan mahtumaan Annantalon pihalle?

Maija Karjalainen

Tämä muisto on osa IBBY Finlandin 60-vuotisjuhlavuoden virtuaalinäyttelyä. Näyttely tuo jokaisen ulottuville ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa yhdistyksen toimintaan sen koko kuusikymmenvuotisen olemassaolon aikana. Uusi muisto ilmestyy  järjestön nettisivulle viikoittain. Ehkä sinullakin on oma muisto jaettavaksi muille? 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s