[arvio] Sylvie Misslin & Amandine Piu: Missä olet, Prinssi Hurmelo?

Missa_oletPrinssi_Hurmelo_FIN_etukansi_CMYKSylvie Misslin & Amandine Piu
Missä olet, Prinssi Hurmelo?
Kääntänyt Rauna Sirola
Lasten keskus 2017
ISBN 9789522886347

Kuvakirja Missä olet, Prinssi Hurmelo? kertoo prinsessoista, jotka ovat kyllästyneet odottamaan prinssiä linnassaan ja päättävät lähteä itse etsimään häntä. Jokaisella aukeamalla on suuri kuvitus ja kaksi vaihtoehtoa, miten tarina jatkuu. Vaihtoehtoisten kuvakoodien avulla sivun reunasta valitaan koodi, ja tarina jatkuu eri aukeamalla.

Kirjan kuvitus on ranskalaisen Amandine Piun käsialaa. Amandine Piu tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Piu Piu, ja hänen omilta nettisivuiltaan löytyy runsaasti hänen töitään. Kuvitus on ihastuttavan raikasta, herkkää ja värikästä.

Kirjan tarinallinen ratkaisu on hauska: jokaisesta lukukerrasta voi tulla erilainen ja koodien seuraaminen oli kiinnostavaa puuhaa. Lapset saavat itse päättää minne mennään tai mitä tapahtuu seuraavaksi.

Ihastuin itse kirjan ulkoasuun välittömästi. Kirja on isokokoinen, helposti kädessä pidettävä ja kuvitus on kawaii-tason söpöä. Lisäksi minua viehätti interaktiivinen tarinankerronta, jossa on vaihtoehtoja.

Testasin kirjaa 3-6-vuotiaiden satutunnilla. Lapsista oli hauska osallistua tarinan etenemiseen ja alun ujostelun jälkeen lapset innostuivat pohtimaan yhdessä, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Noudatin lasten ohjeita ja tarina kulki. Kuvitus tukee tarinaa erinomaisesti ja lukiessani ääneen saatoin näyttää kuvista tapahtumia lapsille. Herkän ja yksityiskohtaisen kuvituksen huono puoli on se, että jos ryhmä on kovin iso, kuvat eivät näy kaikille yhtä hyvin. Takarivin satutuntilaiset eivät ehkä nähneet kaikkia yksityiskohtia kuvista.

Testikierroksen tarinaan mahtui taistelua ja seikkailua, eikä seikkailulle meinannut tulla loppua: lasten valinta ohjasi tapahtumia niin, että kertomuksen prinssi olikin menossa jo jonkun muun kanssa naimisiin ja prinsessat palasivat linnaansa pettyneinä. Mutta kappas, kyseisellä aukeamalla oli taas kaksi valintaa, sillä prinsessat päättivät lähteä uudelle etsintäretkelle!

Kirja oli hauska ja miellyttävä kokemus ja uskon, että tulen käyttämään tätä muillakin satutunneilla. Jos tykkää vauhdikkaista prinsessatarinoista tästä kirjasta nauttii varmasti pitkään.

Pia Göös 5/2017

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s