[arvio] Juba: Minerva, Sipulirengassuon vanki

Juba9789511299783
Minerva. Sipulirengassuon vanki
Otava 2016
ISBN: 9789511299783

Lastensarjakuvaa ilmestyy edelleen turhan vähän – edes käännettynä, saati kotimaisten tekijöiden toimesta. Aikuisten puolella sian ja naisen suhdetta vuosia ruotinut Juba on hypellyt kiitettävästi myös lasten puolelle itsepäisen ja iloisen Minervan seikkailuilla, joista on ilmestynyt neljäs osa, Sipulirengassuon vanki.

Armoton molukkirapuarmeija yrittää edelleen varastaa universumintekokoneen, ja nyt on edessä suuri Sipulirengassuo. Sen ylittäminen on vaikeaa, ja suota vaivaa lisäksi vakava kirous: haikarat ovat jo pitkään toimittaneet vääriin perheisiin vääriä lapsia ja vanhemmat alkavat olla epätoivoisia. Minerva hyppää matkustuskylpyammeestaan, ja päättää ratkaista suon arvoituksen. Reissu vie käärmeen pesään, suonsilmäkkeeseen ja pilvenpiirtäjään – mielikuvitusta ei käsikirjoituksesta todellakaan puutu. Lisäksi saamme tietää, mitä ihminen ehtii ajatella 285 metrin pudotuksen aikana, kun maa lähestyy kauheaa vauhtia… (”Muistinko harjata hampaani aamulla?”) Juban huumori puree hyvin monenikäisiin lukijoihin.

Albumia markkinoidaan itsenäisenä jatko-osana, mutta se viittaa sekä suoraan että juonellisesti sarjan edeltäviin teoksiin Kukkia tohtori Kääkälle, Jääkarhun sydän ja Alajuoksun kelluva pullukka. Myös riemukas henkilögalleria on suurelta osin Minervan seikkailuidensa aikana keräämiä tuttavuuksia, joiden erityispiirteet lukijan on hyvä tuntea. Etenkin Pellervo-pingviini tuntuu muuttuneen suorastaan pahaksi ja katkeroituneeksi normaalin tympeän suloisen sijasta, ja instant-iglukin on kadoksissa!

Minerva on mahtava sankaritar, joka toimii ennen kuin miettii, on aina valmiina ystävystymään uusien tyyppien kanssa ja ennen kaikkea puolustaa aina hyvyyttä, vaikka se välillä hankalaa onkin. Harmittavan jännittävään kohtaan päättyvä Sipulirenggassuon vanki jättää lukijaraukan pidättämään henkeään seuraavaa osaa odotellen…

Reetta Saine

 

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”[arvio] Juba: Minerva, Sipulirengassuon vanki

  1. Milloin seuraava Juban tekemä Minerva ilmestyy?
    Sitä odottavat mumma 67 v, Emmi 8 v ja Anna 6 v. Toivottavasti pian. Sipulirengassuon vanki on luettu jo moneen kertaan, samoin edelliset albumit. Elävien luiden laaksoa odotellaan – pian.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s