[arvio] Anna Hallava: Operaatio Huulituli (Sammakkoprinsessa #2)

HuulituliHallava, Anna
Operaatio Huulituli (Sammakkoprinsessa #2)
WSOY 2016
ISBN 978-951-0-41339-5

Ofelian poikaystävän metsästys/kruununprinsessakoulutus/pusukiellon kiertäminen jatkuvat sarjan toisessa osassa. Ofelian huulia kuumottaa edelleen, mutta lahjaksi saatu Rakkauden tunteminen vaikeuttaa pusuttelumissiota ja aiheuttaa Ofelialle suorastaan fyysistä tuskaa. Mitä nuori neito tekisikään sen eteen, että pääsisi harrastamaan huulijumppaa vastakkaisen sukupuolen kanssa? Kaikeksi onneksi tai onnettomuudeksi Ofelia näkee keijumaailman juorulehdessä ilmoituksen Huulitulesta, taikaliemestä, jonka luvataan kumoavan väliaikaisesti Rakkauden tuntemisen lahjan ja mahdollistavan suutelun kenen tahansa kanssa. Ofelia innostuu ja ryhtyy tuumasta toimeen: lientä on saatava, jotta pussailu pääsee alkuun!

Hallava jatkaa jo Sammakkoprinsessasta (WSOY 2015) tuttua chick lit-tyyliä varmoin ottein myös sarjan toisessa osassa. Ofelian hupsuus on ehkä jopa lisääntynyt Operaatio Huulitulessa, ja lukijalle tulee hetkellisesti mieleen läpsäistä tyttöä hereille. Kirja kuitenkin tarjoaa elämän läpsäisyn Ofelian poskelle ihan omine neuvoineen, joten lukija voi rentoutua ja jatkaa lukemista.

Kirjassa lukijaa kiehtovat myös oikeasta maailmasta löytyvät teemat: kuuluisuuden tuoma mielistelijöiden ja hännystelijöiden joukko, houkutukset mennä sieltä, mistä aita on matalin, sääntöjen kiertäminen ja oman toiminnan seuraukset. Tällä kertaa Ofelian toimilla on suuremmat seuraukset kuin aiemmin: hän aiheuttaa oman henkivartijansa potkut katsellessaan pelkästään omaan napaansa. Onhan mukana hieman jenkkityylistä “tosi rakkaus odottaa”-tyyppistä paatosta (suuteleminen ei tunnu hyvältä kenen tahansa kanssa, ainoastaan sielunkumppanisi kanssa), mutta annetaan tämä anteeksi. Tämä juonikuvio tukee kuitenkin Ofelian kasvua ja kehittymistä, joten se on ihan paikallaan. Ja onhan Ofelialla himoja, sitä ei voi kieltää. Jos mahdollista, Ofelia olisi luultavasti suudellut jo puolia maailman pojista. Ehkä Keijulahjan antaja tiesi, mitä oli tekemässä…

Hienoa, että tällaista chick litiä kirjoitetaan nuorille aikuisille. Vaikka päälle päin näyttää, että hattaraa ja vaaleanpunaista tursuaa kirjan sivuilta enemmän kuin laki sallii, alla on myös ihan oikeaa asiaa ja hienoista yhteiskuntakritiikkiäkin. Operaatio Huulitulessa lukija pääsee myös kurkistamaan pimeämmän keijumaailman puolelle. Aikaisemmin piilossa pidetty vaara nousee esiin ja aiheuttaa lisää paineita Ofelian koulutukselle ja turvallisuudelle. Jännittävää odottaa, mitä seuraavaksi tapahtuu!

Suvi Oksanen

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s