Hyppää sisältöön

Keräys kenialaisten kummityttöjen koulunkäynnin hyväksi

Keräysaika 16.5.–14.8.2022

Keniassa korona on vaikeuttanut koulunkäyntiä. Mitään etäyhteyksiä ei ole ollut. Tänä vuonna kouluvuosi on pidempi. Koulutyössä syntyneet aukot yritetään kiriä näin umpeen. Järjestämme pienkeräyksen, jotta lapset ja nuoret pystyvät osallistumaan kouluissa järjestettävään ylimääräiseen lukukauteen.  

IBBYn kummitytöt saavat avullasi tasa-arvoisemman lähtökohdan elämäänsä, lukutaidon, mahdollisuuden hankkia ammatin, tulla yhteisönsä aktiiviseksi jäseneksi ja muuttaa maailmaa. Kummitytöistä valtaosa käy tällä hetkellä lukiota. Tyttöjen kouluttaminen kehittyvissä maissa mahdollistaa muutoksen.

Yhden lukukauden hinta kenialaisissa kouluissa on kouluasteesta riippuen 100–200 euroa. Koulut ovat sisäoppilaitoksia ja maksu sisältää asumisen ja ruuan. Tytöillä sisäoppilaitos antaa mahdollisuuden keskittyä opintoihin. Kotona asuessa tytön aika kuluu usein sisaruksia ja kasvimaita hoitaessa ja vedenkannossa. 

Pienistä puroista kertyvät isommat summat, joten maksamalla esimerkiksi 10, 30 tai 50 euroa olet auttamassa kummilapsia koulutaipaleellaan eteenpäin.

Keräys kenialaisten kummityttöjen koulunkäynnin hyväksi

Maksa haluamasi summa tilille:

FI82 8000 1301 6831 25 / IBBY Finland ry
Kirjoita viestikenttään PIENKERÄYS

Kiitos avustasi!

Keräyksen järjestää IBBY Finland ry. 
Poliisin antama keräysnumero on 0290207-5.
Keräykseen on aikaa 16.5.–14.8.2022. 
Yhteyshenkilönä toimii Kaisa Torkki, p. 040 5186163, kaisa.torkki@gmail.com.

Keräyksen ensisijainen tarkoitus on IBBY Finlandin  kenialaisten kummilasten koulumaksujen maksaminen. Toissijainen tarkoitus on Kenian Osiri Beachissa sijaitsevan Maija Karjalainen and Friend’s Elementary School -koulun toiminnan tukeminen mikäli kaikki varat eivät kulu koulumaksuihin.

Voit lukea lisää Ibby Finlandin kehitysyhteistyöstä ja kummitoiminnasta.

Keniassa korona on vaikeuttanut koulunkäyntiä.
Mitään etäyhteyksiä ei ole ollut.
Lahjoita ja auta!

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Miten apu menee perille? 

Ibby Finland auttaa kummilapsia maksamalla heidän lukukausimaksunsa suoraan jokaisen omaan kouluun.

Mikä on Maija Karjalainen and Friend’s Elementary School? 

Pienten lasten (3-6 v.) koulu Osiri Beachin kalastajakylässä, joka sijaitsee etäällä vaikeiden kulkuyhteyksien päässä muista kouluista. Matka muihin kouluihin on näin pienille mahdoton. Oppilaita on noin 80, yhteiskunta maksaa yhden opettajan palkan.

Miten Ibby Finland on auttanut aiemmin? 

Ibby Finland on varustanut kirjaston Osiri Beachiin, järjestänyt sähköt kirjastoon koululaisten taksvärkin avulla, järjestänyt Osiri Beachin lasten ja muutamien pääkaupunkiseudun koulujen oppilaiden yhteisen taideprojektin ja näyttelyn Lennä lennä pääskynen, pitänyt kulttuurien välisiä työpajoja Kenian Osiri Beachissa, luomalla luonkielisen aapisen yhdessä kenialaisen kirjailijan Adrian Onyandon kanssa (teksi Adrianin, kuvitukset Osiri Beachin lasten ja nuorten, kokoaminen ja taitto Kaisa Torkki, painaminen Ibby ja Juvanpuiston koulun oppilaiden taksvärkissä kokoamat varat).

Minkä ikäisiä lapsia autamme keräyksessä? 

Kummityöistä vain kaksi käy yläkoulua, yhdeksän käy lukiota ja kaksi on juuri siirtymässä college- tai yliopisto-opintoihin. Kummilapsia autetaan siten, että peruskoulua ja lukiota käyvien koulunkäynti turvataan ja ammattiin opiskelevia autetaan mahdollisuuksien mukaan. 

Mitä lapset ja nuoret opiskelevat? 

Lapset ja nuoret opiskelevat peruskouluissa tai lukioissa ja ammattiopinnoissa sairaanhoitajaksi, farmaseutiksi, opettajaksi, insinööriksi ja arkkitehdiksi. Valmistuneissa on myös maatalousneuvoja, joka opiskelee alan maisteritutkintoa työnsä ohessa.

Mikä on Ibby Finland? 

Ibby Finland on lasten ja nuorten kirjallisuutta ja kuvistusta tukeva yhdistys. Lukutaidon edistäminen on Ibbylle luonteva kehitysyhteistyön alue, ja Ibby edistää lukutaitoa myös Suomessa erilaisin kampanjoin, seminaarien ja kirjoituskilpailun avulla

Mitä on kummitoiminta? 

Kummitoiminnassa saa itselleen kummilapsen maksamalla kummimaksua, jonka Ibby Finland käyttää kummilapsen koulumaksuihin. Useimmat kummeista ovat mukana 300 eurolla / vuosi, toisilla on yhteinen kummilapsi, jolloin kummimaksu on esim. 200 euroa vuosi. Suoraa kontaktia kummilapseen ei ole, mutta kerran vuodessa Ibbyn kummisihteeri kokoaa kirjeeseen kuvia ja tietoja kummilapsista. Toisinaan jotkut kummilapset ovat itse kirjoittaneet kirjeitä ja kertoneet elämästään Ibby Finlandille. Kummiksi pääsee ilmoittamalla halukkuutensa Ibbyn kummisihteeri Kaisa Torkille (kaisa.torkki@gmail.com).

Keräys kenialaisten kummityttöjen koulunkäynnin hyväksi

Maksa haluamasi summa tilille:

FI82 8000 1301 6831 25 / IBBY Finland ry
Kirjoita viestikenttään PIENKERÄYS

Kiitos avustasi!

Liity jäseneksi