Vuoden 2012 H. C. Andersen -palkintoehdokkaat

IBBY Finland on nimennyt lastenkirjailijan ja kuvittajan ehdolle vuonna 2012 jaettavan H. C. Andersen -mitalin saajaksi.

Arvostetun kansainvälisen palkinnon suomalaisehdokkaiksi on asetettu kirjailijakaksikko Sinikka ja Tiina Nopola ja kuvittaja Virpi Talvitie. Tiedot ehdokkaista julkistettiin Bolognan kirjamessuilla.

andersen_02

IBBY Finlandin aiemmat kunnianosoitukset ehdokkaille:

Kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola ovat H. C. Andersen -palkintoehdokkuuden lisäksi IBBY Finlandin nimeämät kandidaatit vuoden 2011 Astrid Lindgren Memorial Awardin saajiksi. IBBY Finland myönsi v. 2003 Sinikka ja Tiina Nopolalle Anni Swan -mitalin kirjasta Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.  Teos Risto Räppääjä ja nuudelipää oli IBBYn kunnialistalla vuonna 2002. IBBY Finlandin alaisuuteen kuuluvan Tampereen nuortenkirja-neuvoston Plättä-palkinto on ojennettu kaksikolle useaan kertaan.

Kahden kirjailijan asettaminen palkinnonsaajaksi on erittäin poikkeuksellista, mutta H. C. Andersen -jurylta on tarkistettu, että tässä tapauksessa on mahdollista asettaa yhden sijaan kaksi kirjailijapalkinnonsaajaa.

Kuvittaja Virpi Talvitie on jo aiemmin ollut ehdolla H. C. Andersen -mitalin saajaksi vuosina 2006 ja 2008. IBBYn kunnialistalle valittiin hänen kuvittamansa Tittamari Marttisen kirjoittama teos Elsan ja Eetun erikoistapaukset v. 2002. IBBY Finland on esittänyt hänen töitään ehdolle moniin kansainvälisiin kuvitusnäyttelyihin.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s